Wereldberoemde opera’s en balletten te zien in jouw bioscoop

Live vanuit The Royal Opera House in Londen

Ook in seizoen 2019/2020 schakelen we weer live over naar The Royal Opera House voor zes opera’s en zeven balletten. Elke maand vertonen wij rechtstreeks vanuit de Britse hoofdstad een opera of ballet van wereldklasse. De opera’s en balletten worden vertoond in kristalhelder HD en het geluid komt net als in Londen van alle kanten. Je zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Ook dit jaar zijn alle opera’s vanuit The Royal Opera House voorzien van Nederlandse ondertiteling. Alle live voorstellingen vertonen wij in zaal 1 op de begane grond.

Opera’s
De operaproducties zijn bekende titels uit het repertoire, met grote namen als Jonas Kaufmann, Bryn Terfel en Nina Stemme in de casts.

Don Giovanni als opener in oktober en Elektra als afsluiter in juni 2020. Richard Jones’ productie van La Bohème, die in seizoen 2017/2018 werd gepresenteerd, keert terug op het programma, evenals Damiano Michieletto’s lezing van de bekende double bill Cavalleria rusticana / Pagliacci. Don Pasquale en Fidelio krijgen nieuwe producties, met Bryn Terfel als Pasquale en Lise Davidsen als Fidelio/Leonore. Jonas Kaufmann zingt de rol van Florestan in Beethovens werk.

Balletten
Naast klassiekers als The Sleeping Beauty en Liam Scarlett’s veelgeprezen productie van Swan Lake, vertonen we op 5 november Concerto / Enigma Variations / Raymonda Act III, een gemengd programma dat de veelzijdigheid van het balletgezelschap benadrukt.

En dan in december de langverwachte terugkeer van het klassieke repertoire Coppélia, in de eerste enscenering van het Royal Ballet sinds ruim 10 jaar. Natuurlijk kan The Nutcracker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Deze speciale uitvoering, die werd opgenomen in 2016, vierde de 90ste verjaardag van choreograaf Peter Wright.

In februari presenteert The Royal Ballet twee wereldpremières met Cathy Marston’s eerste werk voor het gezelschap en een nieuw werk van Liam Scarlett. Het laatste ballet van het seizoen 19/20 is de Wayne McGregor’s wereldpremière van The Dante Project in samenwerking met Thomas Adès, Tacita Dean, Lucy Carter en Uzma Hameed.